dimarts, 19 de febrer del 2013

Paraules per al voluntariat

Importància de les paraules
PARAULES:
Gratuïtat: la compensació moral, la tranquil·litat de consciència, el rebre més del que es dóna, tot plegat, són fal·làcies.
Utilitat: què canvia en l’economia mundial?
Eficàcia: portem segles intercanviant serveis, sabers, estades, companyies, suport emocional... i tot està igual!!!
Control: en alguns sectors hi ha tanta por del que es pugui esguerrar que el control sobre la persona voluntària és extremat.
Esforç: no et permet prendre un respir entre l’obligació habitual i l’obligació adquirida.
Productivitat: mentre fem voluntariat no consumim, no generem activitat econòmica.

PENSAMENT:
Tal i com fem servir les paraules generen uns pensaments en nosaltres i el nostre voltant, l’enriquim o l’empobrim, crispem o alliberem, promovem justícia o desequilibri...

OPINIONS:
En definitiva, segons el que diem, creem pensament que genera opinió, ens decanta com persones, grup, com societat, tenir opinió ens belluga i modifica les

MENTALITATS:
Què diferent és “plorar” una subvenció, a dir: “amb els diners de tothom, em comprometo a fer una bona gestió i retornar-ho en capital social, comunicatiu, nostre.

ESTRUCTURES:
Molt important són les paraules que diem, a qui les diem, com i quan ho fem perquè creen pensament, que a la vegada generen opinió, que a la vegada, consolida o modifica mentalitats que són el fonament de jove o gran, aportar la nostra paraula, el nostre gest per canviar o consolidar l’estructura que tenim.

Per tant, què important és tenir clara la importància de paraules com: “no és el meu problema”, “i jo què hi puc fer?”, “ells s’ho han buscat”, “qui és pobre és perquè vol”, “les nenes...”, “els nens...”
Paraules com “formar part de la societat”, “escollir”, “participar”, “voluntariat”, “que no escullin per mi”, “jo hi tinc alguna cosa a veure”, “hola! Com et va el dia?”

A Barcelona hi ha moltíssimes entitats que treballen per fer d’aquesta ciutat un lloc amable per viure-hi, entitats que treballen amb persones, usuàries i voluntàries per fer, entre totes que les coses siguin més portables i, sobretot, més justes.
No hi ha pau sense justícia, i la justícia es viu en cada moment del dia.

Heu mirat la societat i... us agrada el que veieu?
Heu escoltat la societat i... us agrada el que veieu?

Si és que sí, si és que no... parleu, que així canviareu el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada